Häggmispel träd. Prakthäggmispel

Mandelhjärta: Vad är detta för träd?

Häggmispel träd

En bra tumregel är att känna på jorden runt din häck då och då - är det väldigt torrt behöver du vattna. Lagom är bäst, jorden ska vara lätt fuktig men aldrig snustorr eller dyblöt Beskära häggmispel Hur ska du då göra när du vill beskära häggmispel? I juni blir jag äntligen med egen trädgård, en mycket liten sådan och jag får ha den i krukor och lådor. Dvs dessa växter ska inte stå i vatten under hela säsongen. Inger har arbetat med trädgård sen hon var 12 och är trädgårdsmästare, utbildad odlingshortonom vid Sveriges Lantbruksuniversitet i Alnarp. Bladen är strödda och, till skillnad mot andra häggmisplar, inte långa och smala, utan ovala och grovtandade. Häggmispelns ätliga bär Du kan äta häggmispelbär, bären kanske inte är så goda att äta som de är, men de går utmärkt att göra till exempel sylt eller saft av.

Next

Trädguide

Häggmispel träd

Vill du ha en häck som är 10 meter lång behöver du alltså mellan tjugo och trettio häggmispelplantor. De ger också skydd för våra småfåglar och insynsskydd till trädgården. Häggmispel tillhör favoriterna här hos oss, vacker hela säsongen! Efter alla stormar över Småland är det såna tankar som snabbt poppar upp. Därför tycker inte rådjur och älgar om att knapra på hägg och är alltså ett bra val för oss som har rådjur i Huddinge och älgar i Bergslagen att tampas med. Det är roligt att du hittat hit. Det är gratis att använda och varje artikel eller ett dokument kan laddas ner.

Next

Charlottas trädgård: Häggmispel över huvudet

Häggmispel träd

Prakthäggmispeln påträffas inte heller så ofta i stamform i plantskolor. Jag gillar det rostiga bladutsprunget. Mindre träd och buskträd som rönn och oxel kan också passa. De blir mörkare bruna inom ett par år. Blommorna är vita och kronbladen är hälften så breda som långa.

Next

Ärligt och härligt om trädgård och natur: Skogsbryn

Häggmispel träd

Era egna erfarenheter mottages tacksammast! Jag läste att pärlhagtorn är ett anspråkslöst träd, och därför köpte jag det förra året och tänkte att det skulle vara värt att testa om det ville trivas här. Jag går ju också i trädtankar och funderar på ett litet, vackert som inte bär frukt och drar till sej skator , men blir lite lagom skugga där jättebigarråträdet stått. Kan bli 3-4 meter hög och går i zon 7. Saker får ta den tid det tar och jag försöker dokumentera här. I brynets lite torrare och steniga läge passar det med stenros. Ni får gärna lämna kommentar om ni har förslag på mer vad jag kan lägga in här.

Next

Bärhäggmispel

Häggmispel träd

Kan drabbas av mjöldagg i sådana lägen, därför har den förlorat sin E-märkning. Den här bloggen ska handla om min trädgård, en slags trädgårdsdagbok för mig. Mispel Mespilus germanica , foto: Wikipedia Mispeln kan bli ett litet träd eller en stor buske och nog förstår man att man säkert tyckte sig se släktskap buskarna emellan när de fick sina svenska namn. Det är bra och här bland bergen där åskan ofta slår ner är det ju säkrare av vad jag förstått att ha kabeln nere i marken. Detta är en jätte på nätet mental karta som ligger till grund för konceptdiagram. Vill du skapa bästa möjliga förutsättningar för din nya häck är det smart att komplettera din befintliga jord med planteringsjord.

Next

Häggmispel

Häggmispel träd

Blandar gärna nytt med gammalt, och inspireras ofta av andras bloggar. De är också en utmärkt källa av B-vitamin! Uppdaterat: Jag har ju klippt rosorna också! Jag gör en lista här på växter som jag tycker funkar bra i torra o magra, sandiga lägen. Träd och buskar: Acer rubrum - rödlönn Acer pseudoplatanus — Tysklönn Acer saccharinum - silverlönn Aesculus hippocastanum L. Trivs bäst i mullrik och väldränerad jord men klarar det flesta typer av jord. Många av sorter är inte fullt härdiga eller annars inte används så flittigt. Det kommer ge dig en härligt tät häck, perfekt som skydd för såväl vind som insyn. Ska bli kul att se hur det blir när de slagit ut! I vår julkalender ska vi koncentrera oss på de sorter som finns och har en efterfrågan som stamträd.

Next

Lindas trädgårdsblogg: Häggmispel i Kungsbacka

Häggmispel träd

Här är ett rotäkta ungträd av bärhäggmispeln Smoky. Amelanchier, som er det latinske navnet på slekten, har ikke noe godt norskt navn. Våra buskar och träd är väl förgrenade och krukodlade i 2 liters till 5 liters krukor beroende på sort. Frukten har nedbörjda foderblad och dess spets är täthårig. Hon är en etablerad och erfaren trädgårdsförfattare, journalist, översättare, föreläsare och fotograf. Upprätt och brett växande sort med blankt bladverk.

Next