Höjdhopp världsrekord. Nostalgorama: Kjell Isaksson tar världsrekord i höjdhopp 1972

Regler

Höjdhopp världsrekord

Ska fira helgen Förutom framgång i höjdhoppet blev även loppet i 60 meter lyckat för 12-åringen. Men nu går en yngre generation Holm sakta men säkert i hans spår. Sarah öppnade i ett supersnabbt tempo. Han hoppade som högst 2,37 utomhus, men nådde upp till hela 2,40 inomhus. Om han känner sig trött eller sliten efter skolan så får han strunta i att träna. Hon kände sig stark, men konstaterade att det var korkat att öppna loppet så snabbt och var givetvis mycket besviken efteråt.

Next

Regler

Höjdhopp världsrekord

Mitt enda mål är att förbereda mig på allra bästa sätt både fysiskt och mentalt. Världsrekordet var höjdpunkten på en friidrottsgala i världsklass som också såg nya världsårsbästan 800 och 1500 meter för män samt på damernas 1500 meter och längdhopp. Stefan Holm, som även han var omtalad som en stor talang tidigt, lyckades inte hoppa över 1,87 förrän han var fjorton — två år efter sin son. Han är trots allt tolv år gammal och ett barn fortfarande. Först ut var ukrainske Rudolf Povarnitsyn som hoppade 2,40 i augusti 1985. Tävlingen, onsdagen den 17 februari 2016 börjar klockan 19.

Next

Höjdhopp

Höjdhopp världsrekord

I hoppgrenarna höjdhopp och stavhopp är höjningsschemat fastställt i förväg, vilket innebär att hopparen är medveten om vilken höjd som måste klaras. Jag hade aldrig tänkt att han skulle bli höjdhoppare, säger han och förklarar: — Det är svårt att vara sin fars son. Fler regler, till exempel högsta tillåtna vindstyrkor, gäller för vissa grenar. Jag visste att Europarekordet var på 173 centimeter och det har jag velat ta, säger Ayla Hallberg Hossain. Hoppet var nästan 60 centimeter längre än Beamons näst längsta hopp i karriären och överträffades inte förrän 1991.

Next

Friidrottsrekord i hoppgrenar

Höjdhopp världsrekord

Inga markeringar får placeras på själva avsatsbanan. Sjöberg klarade fyra gånger, inomhusfantomen Thränhardt två. Utöver det får man bara ha en jämn lindning av högst två lager tejp med jämn yta och enhetlig tjocklek. Ytterligare fyra hoppare har klarat 2. Sanna och Jenny Kallur tog häcken på olika ben trots att de är enäggstvillingar, säger Stefan Holm.

Next

GC64150 Världsrekord av Jamaica (Unknown Cache) in Uppsala, Sweden created by jobêr

Höjdhopp världsrekord

Men om han vill fortsätta hoppa höjdhopp så är det jätteroligt. Denna artikel listar i hoppgrenar. Det får du nästan fråga någon kinetisk expert om. Etiopiskan Genzebe Dibaba krossade det gamla världsrekordet på 5000 meter inomhus. Hur reagerar han själv på ett sådant här resultat? Efter halva sträckan var hon åtta hundradelar före det nysatta världsrekordet, men i mål var hon tvåa, slagen med fyra hundradelar. Melwin hoppade 1,87 vid världsungdomsspelen i Göteborg, vilket är ett nytt världsrekord enligt. Vi har inga långsiktiga mål eller så.

Next

Processmål i stället för resultatmål

Höjdhopp världsrekord

De placerade sig till slut som fyra och femma. Längdhopperskan Khaddi Sagnia började kvaltävlingen med två övertramp och hoppade 6,42 i det tredje hoppet, vilket inte räckte till final. Stilarna är också desamma som i vanligt höjdhopp, och floppstilen är mest framgångsrik. Under fem års tid förbättrades rekordet med nästan en meter, men sedan hoppade 15,50 meter 1995 har nivån inte utvecklats ytterligare. Speciellt i hopp- och kastgrenar kan fokus på resultatmål i stället för på processmål ha förödande konsekvenser. De allra främsta höjdhopparna på herrsidan, utomhus sju stycken, har personliga rekord på 240 centimeter eller mer. Inte bara slog hon det tidigare Europarekordet, utan även världsrekordet för sin åldersgrupp.

Next