Juvan seurakunta. Joutsan seurakunta. Meidän seurakunta

Juvan seurakunta varautuu koronavirukseen ja supistaa toimintaansa

Juvan seurakunta

Kirkon itäpäässä on tiilistä muurattu , ja kirkkosalin pitkillä sivuilla on katonharjaa matalammat sakarat. Kirkon tuli olla harmaakivinen, suorakaiteen muotoinen ja siinä tuli olla lehterit, takalehterin tuli olla riittävän suuri uruille. Kirkko on avoinna jumalanpalvelusten jälkeen hiljentymistä ja rukousta varten. Emme voi kokoontua yhteisiin jumalanpalveluksiin. Toinen maalaus esittää ristiinnaulittua Kristusta, jonka ristin juurella seisovat Jeesuksen äiti Maria ja opetuslapsi Johannes.

Next

Juvan seurakunta tiukentaa korona

Juvan seurakunta

Ilta on tarkoitettu ensisijaisesti alakouluikäisille ja sitä vanhemmille. Söin pari antibioottikuuria, jotka eivät kuitenkaan tehonneet. Kirkon kuorin sivuseinillä on kaksi maalausta, jotka isäntä puolisoineen lahjoitti vuonna 1706 kirkkoon, joka tuhoutui vuonna 1727. Jumalanpalvelukset toimitetaan ilman kirkossa läsnäolevaa seurakuntaa koronavirus epidemien vuoksi. Viistettynurkkaisen ristikirkon hyvinä puolina pidettiin ulkonäköä ja saarnan kuulumista hyvin joko puolelle kirkkoa.

Next

Juvan seurakunta

Juvan seurakunta

Puetun tilalle valmistui uusi kirkko 1729. Helmikuussa 1851 pidetyssä pitäjänkokouksessa todettiin lopullinen toivomuslista arkkitehdille suunnittelun pohjaksi. Radiossa, Yle-Areenassa sekä kirkon sivuilla löytyy hartauksia ja jumalanpalveluksia. Lohrmann oli matkoilla ulkomailla, mutta kirjeeseen vastannut Edelfelt luonnosteli pidemmän ja leveämmän kirkon, johon tulisi pienet poikkisakarat kuten Leppävirran kirkossa. Tarkempaa tietoa lasten ja nuorten tapahtumien ajankohdasta löydät Lähetystyö Lähetystyöhön seurakuntamme on osallistunut perustamisestaan lähtien yhdessä muiden seurakuntien kanssa. Nuorten osalta tehdään yhteistyötä Juvan kunnan kanssa osallistumalla kerran kuukaudessa kunnan järjestämään Nuokkari-iltaan kunnan nuorisotilassa, Sampolassa klo 15-21. Lapsi- ja nuorisotyö Toikkari -toimintakerho pidetään perjantai-iltoina Juvan Kaarihallilla.

Next

Tilaisuudet :: Juvan

Juvan seurakunta

Viettäessämme tätä monessakin mielessä poikkeuksellista hiljaista viikkoa, emme voi järjestää temppelillämmekään mitään normaaleja yleisötilaisuuksia, jotka ovat monien kohdalla kuuluneet olennaisena osana pääsiäisenviettoomme. Toimintapisteitä on kuitenkin enemmän ja illat toteutetaan yhteistyössä Juvan ev. Elämme nyt hyvin poikkeuksellista aikaa. Nykoppin jälkeen vuonna 1847 kirkkoherraksi tullut Magnus Erik Alopaeus kääntyi puoleen ja kysyi neuvoa. Seurakunnalla on pitkä historia, Juvalla on oltu Herran palveluksessa jo 575 vuotta ja pitempäänkin. Hartaushetkiä seurakunnastamme pääset kuuntelemaan etusivulla olevasta linkistä.

Next

Sulkavan seurakunnan verkkosivusto

Juvan seurakunta

Lisätietoja sählykerhosta saa Jari Kauraselta, puh. Diakonian taloudellinen tuki jatkuu normaaliin tapaan. Kaikkivaltias ja armollinen Jumala siunatkoon ja suojelkoon Sinua! Markku on toiminut Tansaniassa opetustehtävissä eri seurakunnissa ja rohkaissut niiden työtä eteenpäin. Ehtoollisjuhla järjestetään temppelillä joka kuukauden ensimmäinen sunnuntai klo 11 ja muina sunnuntaina tilaisuudet ovat temppelillä klo 16 kesäaikana 1. Urakkahuutokaupasta ja urakkasopimuksen ehdoista päätettiin maaliskuussa 1853 ja huutokauppa järjestettiin kesäkuussa 1853. Majataloillat Majataloillat ovat sellaisia, että niihin tulemista ei tarvitse jännittää.

Next

Sulkavan seurakunnan verkkosivusto

Juvan seurakunta

Vuoden 1850 lokakuussa pidetyssä pitäjänkokouksessa todettiin kivestä rakentamisen tulevan kalliiksi suurten lohkomiskustannusten takia ja sopivien kivien tuominen kauempaa nostaisi myös kustannuksia. Taulun kirkkoon lahjoittivat Porvoon hiippakunnan piispa ja hänen vaimonsa Ida. Kaste- ja vihkiperheiden kanssa voidaan keskustella, siirretäänkö toimitusten ajankohtaa myöhemmäksi. Ollaan rohkeasti kristittyjä ja Jeesuksen omia Juvan seurakunnassa, joka on meidän oma. Honkaset asuivat Unkarissa Várpalota -nimisessä kaupungissa. Pinta-alaltaan seurakunta oli tuolloin varsin suuri, muun muassa nykyinen Savonlinna ja Kuopio kuuluivat Juvan seurakuntaan.

Next

Aamupalaperhemessu

Juvan seurakunta

Jos rakennuspaikka säilytettäisiin, edullisemmaksi tulisi tehdä kirkko tiilestä. Illat ovat luonteeltaan vapaamuotoista yhdessäoloa, jossa on myös tarjoilua, yhteislaulua, rukousta ja lyhyt Raamatun opetus illan aiheesta, josta keskustellaan. Erkki Lehtosen kanssa voit sopia myös muuna aikana tällaisen keskusteluhetken järjestämisestä temppelillä. Älä tule noihinkaan hetkiin kuitenkaan flunssaisena vaan ota silloin yhteyttä puhelimitse. Ensimmäinen jumalanpalvelus uudessa kirkossa pidettiin 23. Seurakunnan perustamisasiakirjasta on pääteltävissä, että tuolloin Juvalla oli jo jonkilainen kappeli. Luvassa on laulua, näytelmiä ja iloisia yllätyksiä.

Next