Kjøpekontrakt bil naf. Kjøpstest

NAF kontrakt for kjøp og salg av bruktbil

Kjøpekontrakt bil naf

InkSign er den enkleste metoden for å signerer dokumentene. Hvis du har lån med sikkerhet i bilen betyr det at det er heftelser på bilen og dette må du få slettet i forbindelse med salget. Vegdirektoratet anbefaler ikke selgere å gi fra seg del 2, men at selgeren selv sender denne direkte eller leverer den til trafikkstasjonen. Ofte er det greiest at kjøper betaler det gjenstående lånebeløpet direkte til banken din. Årsavgift og omregistreringsavgift Er ikke årsavgiften betalt er det viktig å avtale hvem som skal betale denne. Hvis kjøper velger å lånefinansiere kjøpet via SpareBank 1 står banken som garantist for at pengene blir betalt og at eventuelle heftelser på bilen blir slettet.

Next

Kontrakt ved kjøp av fritidsbåt : Forbrukerrådet

Kjøpekontrakt bil naf

Det kan være dyrt og tidkrevende å få inndrevet kjøpesummen hvis ny eier ikke betaler i henhold til avtalen. . Kjøperen har rett til å få vite om vesentlige forhold ved bilen. Det finnes mange maler på nettet, men en skiller seg likevel positivt ut. Vi anbefaler at du bruker en god kontrakt for å unngå de største fallgruvene. Unngå ord som «strøken» eller «rustfri». Da kan du som selger be om en garanti om at kjøpesummen blir utbetalt direkte til deg når omregistreringen har skjedd.

Next

Kjøpekontrakt bil

Kjøpekontrakt bil naf

Legitimasjon En annen endring som trer i kraft fra 29. Når bilen selges som den er, betyr det at kjøperen i utgangspunktet aksepterer at han eller hun kjøper en bil i den tilstand den er, og med de feil og mangler den har. Les også: Fire dagers stans Skal du selge eller kjøpe bil i slutten av april, må du være oppmerksom på at tilgangen til alle kjøretøytjenester på vegvesen. Hvis kjøperen har behov for et billån vil banken eller finansieringsinstitusjonen vanligvis kreve at bilen er omregistrert på den nye eieren før de betaler ut pengene. Nedbetalingsordninger anbefales ikke ved salg av bil privat. Forbrukerrådet anbefaler at kontrakten fylles ut av partene i fellesskap. Du må logge deg inn på «Min side» krever en vanlig identifisering som f.

Next

Kjøpstest

Kjøpekontrakt bil naf

Tjenesten forutsetter at du er over 18 år og har norsk fødselsnummer. Salgsmelding og eierskifte gjøres enklest digitalt på Statens vegvesens nettsider. Der kan du faktisk ordne hele salget. Forbrukerrådet oppfordrer partene til å lese gjennom hele avtalen før avtalen undertegnes. I tillegg får kjøper tilbud om finansiering med svar på dagen, og mulighet til å tegne gratis bilforsikring i en måned.

Next

Kjøpekontrakt for bil

Kjøpekontrakt bil naf

Salgskontrakt bil Salgskontrakt eller kjøpskontrakt på en bil er viktig for deg som selger. Dette er en kontrakt som kan brukes ved salg av brukt fritidsbåt mellom privatpersoner. Her finner du både en sjekkliste som gir grundig oversikt over bilens tilstand, kjøpekontrakt og en hundre prosent sikker betalingsløsning. I tillegg anbefaler vi alltid å bli med under prøvekjøringen. Det er viktig at du så langt som mulig kontrollerer at alle opplysningene kommer med i kontrakten. Når du selger bil til en privatperson er du ansvarlig for at kjøper får informasjon om alle forhold ved bilen.

Next

Kjøpekontrakt for bil

Kjøpekontrakt bil naf

Kjøper bør kontrollere at alle opplysninger blir tatt med. Så var smart: skrive kontrakt. I denne perioden blir det ikke mulig å kjøpe prøveskilt, levere salgsmelding, betale omregistreringsavgift, gjennomføre omregistrering eller avregistrere kjøretøy. Ved levering digitalt, legitimerer du deg ved å logge på. Du må også sørge for at alle opplysningene kommer med i kontrakten. En måned gratis sørger for at det er helt avklart hvem sin forsikring ny eier kjører på ved overtagelse. Hva som regnes som vesentlig vil blant annet variere med alderen på bilen, hvor langt den har gått og lignende.

Next