Lysing fisk. Rapport fra Sotra! ‘Bruning vs lysing’. Og kom den røde fisken opp?

Kristian kokkelerer ting han ikke kan (og drikker vin i mellomtiden): Pannestekt lysing med gulrot, stangselleri og solbærkokt sjalottløk

Lysing fisk

Så lenge du følger beinet, vil hele fileten være hundre prosent benfri. Ca 6kg rene og benfrie fiskefileter er med hjem. Du skjærer enkelt å greit bare ut filetene langs ryggbeinet på fisken. Havet er en massiv ressurs for spennende mat, og full av sunnere alternativer enn den oppdrettsfisken vi ofte utsettes for her til lands. Kjøttet er hvitt og flott, holder brukbart sammen i panna selv uten skinn, og smaker som deilig ungtorsk. Jeg hadde med meg 3 testpersoner når jeg skulle tilberede denne fisken. Blålanger og brosmer tok ganske hyppig, men denne lille tassen av en kolmule gav oss en latter når den tok på tandemtacklet mitt tandemtackle er i dette tilfellet et tackle med to kroker for å feste en hel agnfisk- krok i toppen og krok bakerst glupsk liten tass.

Next

Kristian kokkelerer ting han ikke kan (og drikker vin i mellomtiden): Pannestekt lysing med gulrot, stangselleri og solbærkokt sjalottløk

Lysing fisk

Han kan bli opptil 1,40 m lang og vege om lag 17 kg. Lysingen finnes oftest på relativt dypt vann — gjerne mellom 30—1000 meters dyp. Ueren må fiskes på åpent hav og i grovt vær kan det være en skikkelig dødsfelle. På havet ble det gode hugg fra lange,Lyr og torsk med tosifret vekt, men det viktigste av alt… Art nr 75! De fleste fiskebutikker fjerner skjellene på fisken før den selges. Den svenska rekordkummeln vägde 11,82 kilogram. Der oppholder den seg oftest langs bunnen.

Next

Eiden's Hage: Lysing , et nydelig stykke fisk

Lysing fisk

Kummel Merluccius merluccius eller lysing, efter dess namn, är en havslevande av familjen. I Norge ble det fisket 2017 cirka 5300 tonn lysing med garn og bunntrål. Dette er valuta for pengene og noe helt annet enn de pangasiusfiletene vi importerer og selger i samme prissjikt her til lands, imponert! På første nedslipp kom det opp en liten 2 kilos , men det var ikke småfisk vi kom for. På tross av dens mangel på utbredelse blir det drevet storstilt kommersielt fiske av arten. Mest vanlig fra 150 til 500 m. Nyere studier tyder på at lysingen består av flere ulike bestander som er mer eller mindre isolert fra hverandre.

Next

Kan det spises? JA eller NEI. Første fisk ut.. Lysing

Lysing fisk

Den har en långsträckt, spolformad kropp, en kort främre ryggfena och en mycket lång bakre ryggfena, vilken är något högre baktill liksom den nästan lika långa analfenan; stjärtfenan är tvär. Ung lysing lever trolig av ulike som og. Gulrøtter Kutt i tykke skiver og stek i olje på svak varme til møre. Denne dagen var det god vind og regn, men heldigvis betydde det lite for lysingfisket. Lysingen er ein stimfisk som oppheld seg på 200—500 meters djup, der han lever av annan stimfisk, som , og. Lysingen synes å ha en meget langstrakt.

Next

På jakt etter lysing

Lysing fisk

Ett kummel kan vara en grav, se , eller ett sjömärke, se. Jeg lyktes ikke med å få den over 10 kg, men alikevel. I nord har vi en bestand nord for 62 nord. Lysingen har skjeggtråd, men eldre individer mangler denne. Vi startet lørdagen med egg og bacon frokost, et must før man skal fiske! Det har blitt en velkjent ferd etterhvert. Værmeldingen meldte mye vind i området og uer fisket så ut som det ville gå i dass. Det drives så vidt meg bekjent ingen oppdrett av arten, og den er på nedadgående kurve bl.

Next

Bakt lysing med sellerirotpuré

Lysing fisk

Noe min bedre halvdel fikk erfare, et stygt kutt i armen etter lysingens tenner. Hell av kraften og kok inn til saus. På nattestid kan den bevege seg oppover i vannsøylen. En hissig og sprek fisk som man kjenner i kroppen dagen etter! Vi prøvde en stund, men lite fisk. Ynglen är också pelagiska; de och ungfiskarna vistas nära kusten under det första levnadsåret, där de livnär sig på mindre. Hakes are elongated, largeheaded fishes with large, sharp teeth.

Next