Måne og sol tekst. Teksten til og på nynorsk

240 Måne og sol

Måne og sol tekst

Hallqvists originale tekst er også den sørsamiske versjonen bygget opp omkring de tre troens artikler. Kun ved hjelp av en knapp fremst i boken. Noe av det siste hun bidro med var realiseringen av en idé hun brant for: Å utgi første vers av Hovlands salme «Måne og Sol» som pekebok for små barn. Salmeboken i konfirmasjonstiden til alle menigheter i Den norske kirke. Den ble også fast innslag i familiegudstjenestens liturgi. Melodien hadde han opprinnelig skrevet til en arktisk messe: «Aejlies gaaltije — Den hellige kilden».

Next

Salmer

Måne og sol tekst

Han er daglig leder for Hovlandfestivalen. Og det er noe av det fineste med Egil Hovland. Lykke til med salmene i konfirmasjonstiden. Som tegner kan jeg skape når som helst, og selv bestemme når jeg vil dele resultatet med andre. Spørsmål om prosjektet rettes til: Sindre Eide og Estrid Hessellund.

Next

Sol

Måne og sol tekst

Salmen er en av de aller mest brukte i Norge og Norden for øvrig og benyttes ved mange ulike anledninger, som familiegudstjenester, dåp, bryllup og begravelser. Anna Jacobsen 1924-2004 , bosatt på Majavatn i Sør-Trøndelag, var en forkjemper for sørsamisk språk og kultur. Som oftest har jeg én sjanse på å få det som jeg vil. Himmel og jord, allting er hans, Herren vår Gud vil vi takke. C Am Dm G Am Em Dm G Jesus, Guds sønn, død på et kors.

Next

Måne og sol

Måne og sol tekst

Festivalen er veldig glade for, og takknemlige over at dette lot seg realisere, sier Skartveit. Originalbildene til Gustavsson vil være utstilt i Glemmen kirke under festivalen. Omkvedet er det samme i alle vers. De aller fleste kan teksten videre i denne salmen. Men hvordan fanger en barnebok både tekst og melodi tenker du? Der er synkoper i både verset og omkvedet.

Next

MÅNE OG SOL

Måne og sol tekst

Bierna Leine Bientie og Anna Jacobsen har samarbeidet om en del salmetekster og oversettelser, bl. Ved å trekke inn både nordlys «norrsken» og reinsdyr «renar» i første vers— svarende til første trosartikkel — har forfatterne satt salmen inn i en nordnorsk og samisk kontekst. Formålet med boka er at barn tidlig i livet skal bli kjent med en kjær salme som både gjennom tekst, melodi og sin bakgrunnshistorie har vist seg å appellere sterkt til både barn og voksne. Oftest starter det med en sætning, som har sat sig fast i hovedet på mig, og deraf kommer digtet så. I tillegg til sørsamisk står teksten også på svensk i salmeboken, oversatt tilbake fra sørsamisk av den svenske samiske salmedikter Valborg Mangs Märak. Herre, vi takkar deg, Herre vi prisar deg, Herre, vi lovsyng ditt heilage namn! Derfor er mine tekster nok ofte ikke ligefrem de mest positive eller udadvendte, selvom de bestemt også kan være det. Men i august i år sovnet hun inn etter en tids sykdom.

Next

Fyldepennen

Måne og sol tekst

Måne og sol, skyer og vind, og blomster og barn. Som forfatter har jeg mest beskæftigede jeg mig med digte, noveller, manuskripter til egne kortfilm. Himmel og jord, alting er hans, Herren vor Gud vil vi takke. Arrangørene skriver selv på nettsiden I tillegg står en boklansering på programmet: Den nylig avdøde kulturpersonligheten Wenche Mortensen var inntil det siste en av Egil Hovland-festivalens viktigste medarbeidere. Han er Glemmen kirkes, og han er hele Norges salmekomponist. Derfor ble samarbeidet med Anna Jacobsen veldig viktig.

Next